Instagram icon Vimeo icon

U Tehničkoj školi Ruđera Boškovića obilježen Međunarodni dan volontera

U sklopu izvannastavne aktivnosti Etika u svakodnevnom životu obilježen je Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak ( Dan volontera), 5. prosinca 2017.

U prepunoj društvenoj dvorani škole, učenici i profesori, upoznali su se volonterskim radom Hrvatske gorske službe spašavanja. Službu su predstavili instruktor HGSS i bivši učenik škole Filip Filipović te nastavnica etike i voditeljica A smjene škole i spašavateljica HGSSa Ivana Podnar.

Osim povijesti spašavanja, ustroja, misije i etike službe, učenici su mogli čuti mnoštvo savjeta kako se sigurno baviti aktivnostima na otvorenom, kako reagirati u slučaju nezgode, te koje sve informacije trebaju znati u slučaju zvanja jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112.

Nakon predavanja učenici su imali prilike postaviti pitanja. I bilo ih je zaista mnogo. Pred učenike je postavljen izazov da razvijeni etički senzibilitet pretoče u konkretne aktivnosti kojima će iskazati skrb za dobrobit samih sebe, drugih ljudi i drugih živih bića. Svi su pozvani na volontiranje i nadamo se da će se neki i odazvati.

Download PDF

Zatvori
Phone icon 112