Instagram icon Vimeo icon

Stanica Zagreb dobila 2 nova spašavatelja

Nakon što netko postane članom Gorske službe spašavanja predstoji mu više ili manje dugotrajan period školovanja kroz tečajeve, vježbe, dežurstva i akcije spašavanja. U jednom trenutku ta osoba postaje spremna za polaganje ispita za gorskog spašavatelja i preuzimanje svih obaveza i odgovornosti koje s tim naslovom dolaze.

Pripravnici demonstriraju tehnike koje su savladavali na tečajevima i vježbama
Ispit podrazumijeva cjelodnevno zahtjevno ispitivanje

Ispitu za gorske spašavatelje, održanom 22.i 23. studenog u Starigradu Paklenici, prisustvovala su 3 kandidata Stanice Zagreb, kao i 4 spašavatelja u svojstvu ispitivača. Sa zadovoljstvom možemo reći da su naši kandidati pokazali odlično znanje te je dvoje, nakon cjelodnevnog zahtjevnog ispitivanja, položilo ispit i dobilo zasluženi naslov gorskog spašavatelja. Trećem kandidatu za odraditi je preostalo jedno kratko predavanje koje će održati u našoj Stanici, nakon čega će mu također biti dodijeljen naslov gorskog spašavatelja.

Ovom ispitu prethodilo je mnogo praktične vježbe, ponavljanja i rada s instruktorima. Neki bi čak rekli i previše. Ipak, vještinu spašavanja potrebno duboko usaditi u ruke spašavatelja kako bi on, unatoč stresu u pravoj akciji spašavanja, znao što i kako učiniti.

Download PDF

Zatvori
Phone icon 112