Instagram icon Vimeo icon

Saniranje šteta nakon potresa u Zagrebu

24.03.2020.

Intervencije HGSS Stanice Zagreb nakon razornog potresa koji je pogodio Grad Zagreb i okolicu nastavljaju se. Usprkos hladnoći i zimskim uvjetima članovi stanice u suradnji su sa CZom sanirali kritične dimnjake u centru grada, odlomljene cigle na fasadi u „Mamutici“ te su zatvarali folijama balkone infektivne bolnice „Fran Mihaljević“ za potrebe dekontaminacije zdravstvenog osoblja.

Aktivnosti članova stanice nastavljaju se u koordinaciji s nadležnim službama.

Dimnjaci u Preradovićevoj ulici:

Cigle na fasadi Mamutice:

Zatvaranje folijama balkon bolnice za infektivne bolesti „Fran Mihaljević“ za potrebe dekontaminacije medicinskog osoblja:

23.03.2020.

Članovi Stanice Zagreb danas su angažirani na sanaciji dimnjaka u staroj gradskoj jezgri koji zbog opetovanih potresa i jakog vjetra prijete naknadnom urušavanju te padu na pločnik i prometnicu. U tu je svrhu opremljen kombi sa potrebnom opremom za rad na visini i zaštitnom opremom od korona virusa jer se u narednih dana očekuje još sličnih intervencija po nalogu CZ Grada Zagreba.

Također, stanični ekspedicijski šator postavili smo u dvorište Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ za potrebe prihvata i smještaja bolesnika.

Jučer smo imali intervenciju micanja jednog dimnjaka koji je prijetio padom na krov druge obiteljske kuće.

Stanica svakodnevno sudjeluje u radu Stožera CZ Grada Zagreb te gradova i općina Zagrebačke županije koje pokriva.

 

Download PDF

Zatvori
Phone icon 112