Instagram icon Vimeo icon

S Medvednice spašen planinar

Putem dežurnog telefona sinoć je, nedugo iza redovnog sastanka HGSS Stanice Zagreb, stigla dojava o ozlijeđenom planinaru na Medvednici. Zbog relativno hladnog vremena i mraka, spašavatelji su odlučili hitno krenuti u akciju te su oko 22 sata stigli do ozlijeđenog planinara na Bikčevićevoj stazi u blizini mjesta Njivice.

Pružanje prve pomoći unesrećenom planinaru  Transport brdskim nosilima UT 2000

Nesretni planinar je uslijed pada zadobio ozljedu lijeve noge u predjelu skočnog zgloba koja je zahtijevala imobilizaciju i transport brdskim nosilima UT 2000. Po završetku transporta ozlijeđeni planinar predan je ekipi hitne medicinske pomoći te je prevezen u KB Dubrava.

Ozlijeđeni planinar predan je ekipi hitne medicinske pomoći

Sretnom i brzom završetku akcije pridonijela je dobra opremljenost unesrećenog planinara te bismo ovim putem željeli upozoriti sve rekreativce koji nakon radnog vremena odlaze u šetnje Medvednicom da ponesu odjeću i obuću primjerenu zimskim uvjetima, baterijsku svjetiljku i napunjen mobitel.

U akciji je sudjelovalo sedmero spašavatelja Stanice Zagreb te četvero alpinista AO Željezničar koji su se zatekli na mjestu nesreće.

Download PDF

Zatvori
Phone icon 112