Instagram icon Vimeo icon

Pregled sljemenskih makadamskih puteva, 12.08.2015.

Stanica Zagreb pazi na sigurnost i pomaže planinarima na Medvednici; i tako već 65 godina. U akcijama spašavanja, kada je svaka minuta važna, nebrojeno su puta pomogli brojni makadamski putevi kojima je išarana naša Zagrebačka gora. Dakako, oni skrivaju i brojne opasnosti jer je lagano zalutati ili zaglaviti s terenskim vozilom, a vremenske prilike i morfologija terena svako malo prirede iznenađenje. Tako se zaglavljeni vozači nerijetko kunu kako je kaljuža u kojoj su zaglavili još jučer bila autoput.

U srijedu 12.08.2015. nakon obaveza na poslu nekoliko spašavatelja Stanice Zagreb obišli su istočni dio sljemenskih makadamskih puteva. Cilj je bio utvrditi njihovo stanje kako bi u budućim akcijama mogle lakše planirati akcije spašavanja te kako bi se na najbrži i najsigurniji način pomoglo unesrećenim posjetiocima Medvednice.

Prođenih puteva ima u raznim stanjima, od neprolaznih do zadovoljavajućih, a njihovo se stanje stalno mijenja. Upravo zbog toga potrebne su česte provjere njihovog stanja što Stanica Zagreb i radi. U pregledu je korišteno terensko vozilo, GPS te karta i naš interni Vodič za spašavanje na Medvednici.

IMG_20150812_174048  IMG_20150812_174045

Download PDF

Zatvori
Phone icon 112