Instagram icon Vimeo icon

Noćna potraga za šesnaestogodišnjim mladićem

Dana 24. travnja 2019. u kasnim večernjim satima na dežurni telefon HGSS Stanice Zagreb od strane policije stigla je dojava o nestanku 16-ogodišnjeg mladića na području Sv. Ivana Zeline. Isti se uputio na trčanje iz sela Gornja Drenova, te je nakon nekog vremena javio roditeljima da se izgubio. Unatoč pokušajima da ga lociraju pomoću mobilnih aplikacija, roditelji ga nisu uspjeli pronaći, a mobitel mu se ubrzo ugasio.

Na teren je izašlo 18 spašavatelja i jedan potražni pas HGSS Stanice Zagreb koji su pretraživali šumu cijelu noć. Uz njih, na terenu su bili i policijski službenici te 17 članova DVD-a Sv. Ivan Zelina. Tijekom noći u pomoć su pozvane i dodatne Stanice HGSS-a: Krapina, Varaždin, Novska, Koprivnica, Čakovec, Ogulin, Karlovac i Samobor. Sveukupno je u potragu bilo uključeno 43 člana HGSS-a i 5 potražnih pasa. U potrazi je korišten i dron s termovizijskom kamerom, zapovjedno vozilo i quad vozilo, a helikopter MORH-a bio je u pripravnosti za polijetanje za pretragu iz zraka.

Sljedeće jutro mladić se vratio neozlijeđen kući. Rekao da je prespavao u šumi i da se, kako bi mu bilo toplije, pokrio lišćem.

Ovim putem zahvaljujemo se vatrogascima, policiji i Centru 112 na izuzetno dobroj suradnji. Također, još jednom napominjemo da je kod odlaska u prirodu uvijek potrebno ponijeti mobilni telefon s napunjenom baterijom.

 

 

Download PDF

Zatvori
Phone icon 112