Instagram icon Vimeo icon

Međunarodna vježba u ruševinama „PULA 2015“ – HUOPP

U Puli je organizirana 31. međunarodna vježba potraga u ruševinama od 04.06. – 07.06.2015. u organizaciji Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa HUOPP-a. Na vježbi su sudjelovali vodiči sa svojim psima iz Hrvatske te iz inozemstva iz Italije, Slovenije, Mađarske, UAR i dr. HGSS su predstavljali potražni timovi iz HGSS Stanice Šibenik, Karlovac, Zagreb i Požega.

Vježbalo se na različitim zanimljivim lokacijama: vojni kompleks Muzil, vojni kompleks Sveta Katarina te u kamenolomu u Kanfanaru.

Uvjeti za trening bili su teški zbog velike vrućine, ali psi su dobro odradili sve zadaće koje su pred njih postavljene. Mladi psi imali su priliku vježbati u potpuno novim uvjetima (mrak, neprijatan materijal viagra, visina, zatvoreni markiranti) dok su iskusniji psi odrađivali kompleksne zadatke samostalnog pretraživanja većih prostora.

Mladi potražni tim HGSS Stanice Zagreb izrazito je kvalitetno radio te je savladao sve nove vježbe s uspjehom. Ovo je bila odlična prilika za socijalizaciju mladih pasa kroz nove markirante i nove terene za traženje.

flyn
Flyn – mlada nada Stanice Zagreb

Download PDF

Zatvori
Phone icon 112