Instagram icon Vimeo icon

Lavinski tečaj, Vogel 10.2. – 15.2.2015.

Od 10.02. do 15.02.2015. održan je lavinski tečaj na Voglu, Slovenija.  Organizirala ga je Enota vodnikov reševalnih psov iz Ljubljane. Tečaj su vodili instruktori s velikim iskustvom i radnim stažem, a smještaj je bio u kući Murka koja se nalazi na samom skijalištu Vogel te je bio osiguran puni pansion.

Radilišta su bila na 8 lokacija koja su dodatno uređena s ratrakom. Grupe su bile mješovite te je svaki instruktor prilagodio težinu zadatka iskustvu i starosti psa. Iskusni psi radili su ispitne zadatke, a mladi psi su imali uvod u novi medij (snijeg) i način rada koji je malo drugačiji u tim uvjetima. Radilo se na detekciji mirisa te načinima ukazivanja pronalaska. Svi vodiči mogli su probati transport psa motornim sanjkama u sklopu socijalizacije i pripreme za stvarnu situaciju.

U petak navečer Viki Grošelj je održao predavanje o Himalaji i vrhovima iznad 8000 m n/v.

Na vježbi je sudjelovalo preko 40 vodiča iz Italije, Slovenije, Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Od članova HGSS-a sudjelovali su Neven Putar (HGSS Stanica Varaždin), Hrvoje Domazetović (HGSS Stanica Osijek), Tihana Boban (HGSS Stanica Zagreb) i Karla Štraus (HGSS Stanica Karlovac).

Download PDF

Zatvori
Phone icon 112