Instagram icon Vimeo icon

HGSS Stanica Zagreb sudjelovala na terenskoj vježbi zaštite i spašavanja „ČIČE 2015“

U subotu 28.1.2015. održana je Terenska vježba zaštite i spašavanja „ČIČE 2015“. Vježba je održana na jezeru Čiće blizu Velike Gorice, a tema je bila urbano traganje i spašavanje iz ruševina u slučaju potresa koji ima za posljedicu veliki broj ljudskih žrtava, srušenih stambenih objekata i poremećaje po kritičnu infrastrukturu.

Na vježbi je sudjelovao i Tim za spašavanje iz ruševina Grada Zagreba koji čine, između ostalih, i članovi HGSS-a. Naš je zadatak bio popeti se na trafostanicu, tj. stambeni objekt čija je statika narušena i u kojem se, u pojedinim sekcijama  zgrade, nalaze osobe koje ne mogu zbog urušavanja napustiti zgradu. Mi smo naš zadatak napravili brzo, sigurno i jednostavno te smo na taj način doprinijeli uspješnosti cijele akcije.

Tim za spašavanje iz ruševina sastavljen je, uz HGSS, od dobrovoljnih članova Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, vodiča potražnih pasa (HUOPP, KOSSP), članova Zagrebačkog speleološkog saveza i Zagrebačkog kupi cialis radioamaterskog saveza. Svakako trebamo istaknuti kako je za uspješnost vježbe ključna bila dobra komunikacija i suradnja s ostalim članicama Tima za spašavanje iz ruševina Grada Zagreba te ostalim sudionicima vježbe. Općenito nas je do sada pratila odlična suradnja s UHS-om i njegovim pročelnikom g. Pavlom Kalinićem te se nadamo da će to i dalje ostati na visokoj razini. Po svim statistikama u nekoj budućnosti nas čeka razoran potres i ovakvim se vježbama te dobrom suradnjom diže spremnost i uvježbanost timova što je ključno za brzu i uspješnu pomoć unesrećenima.

Iz HGSS Stanice Zagreb sudjelovali su: Ivica Ćukušić, Robert Erhardt, Robert Jagodić, Robert Dado, Andrija Perušić i Zvonimir Završki.

Download PDF

Zatvori
Phone icon 112