Instagram icon Vimeo icon

HGSS odradio jubilarno 10. dežurstvo na utrci Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu

Stanica Zagreb deseti je puta vodila dežurstvo HGSS-a na utrci Svjetskog skijaškog kupa koja se održava na Sljemenu pod nazivom Vip Snow Queen Trophy.

Četiri zagrebačka spašavatelja bili su neprekidno na Sljemenu od 1. do 7. siječnja zbog osiguranja svih onih koji su danonoćno pripremali stazu i sve oko nje, kako bi i ove godine Snježna kraljica bila spektakl kao i uvijek do sada.

U nedjelju 4. i u utorak 6. siječnja pridružio im se poveći broj spašavatelja iz Zagreba te još stotinjak članova HGSS-a iz 12 stanica diljem Hrvatske, tako da je na natjecatelje i posjetitelje Medvednice i Sljemena na dane utrka pazilo čak 150 članova HGSS-a.

Osiguranje prijelaza Crvenog spusta

 Zadatak HGSS-a bio je brinuti o sigurnosti posjetitelja i natjecatelja te organizirati akcije spašavanja kada se za to ukaže potreba. Na utrci skijašica održanoj 4. siječnja bilo je osam intervencija dok je na utrci skijaša, održanoj 6. siječnja, bilo njih čak 15.

Po završetku dežurstva učinjena je analiza na kojoj je zaključeno kako je dežurstvo prošlo odlično; dugogodišnjim iskustvom na ovom natjecanju optimiziran je raspored dežurnih ekipa što našim spašavateljima omogućava dobru pokrivenost i brzu reakciju prilikom nesreća.

Za kraj se zahvaljujemo svim dežurnim službama s kojima imamo uspješnu suradnju, što je ključ za pravovremenu reakciju i pomoć unesrećenima. Osobito se zahvaljujemo planinarima HPS-a cialis koji su brinuli da putevi budu dobro osigurani i posipani piljevinom te liječnicima Hitne medicinske pomoći iz Zagreba kojima smo proslijeđivali sve unesrećene koje smo zbrinuli na terenu.

Sutra ponovno na Sljemenu počinje skijanje za građanstvo, a naši će članovi opet dežurati, kao i sve ove godine od kad postoji skijalište Sljeme.

Pogled na Crveni spust s HGSS-ove pozicije ‘Istok 2’

Download PDF

Zatvori
Phone icon 112