Instagram icon Vimeo icon

Dežurstvo HGSS-a na skijaškim natjecanjima Svjetskog kupa Snježna kraljica 2022.

Ove je godine, nažalost kao i prethodne, dežurstvo spašavatelja HGSS stanice Zagreb na skijaškim natjecanjima Svjetskog kupa „Snježna kraljica“ na Sljemenu prošlo u potpuno drugom ozračju nego prethodnih 16 godina. Zbog pandemije virusa COVID-19 nije bilo onog poznatog sljemenskog navijanja jer gledatelja nažalost nije bilo.

Dodatne probleme je izazvao toplinski val koji je znatno otežao organizatoru izvođenje natjecanja. Ipak, unatoč preprekama i organizacijskim izazovima natjecanje slaloma za skijašice je održano 4.1.. Dani 5. i 6.1. bili su za organizatora i skijaše znatno teži i dramatičniji. Slalom 5.1. je u potpunosti otkazan, a zatim i onaj 6.1. nakon starta prvih 19 skijaša, unatoč ogromnim naporima na uređenju staze nakon svježe napadalog snijega.

Ovaj put za sigurnost natjecatelja i pratećeg osoblja već od 1.1. brinuli su samo članovi HGSS Stanice Zagreb, nas 26. To je bio dovoljan broj jer je publika nažalost izostala. Intervencije su bile samo dvije, što je rutinski odrađeno, bez većih poteškoća.

Veselimo se sljedećoj Snježnoj kraljici jer se nadamo da će se održati u normalnim okolnostima i sa starim sjajem, a organizatorima natjecanja odajemo priznanje na uloženom trudu i želimo da sljedeće godine nemaju problema koji su ih sada pratili.

Download PDF

Zatvori
Phone icon 112