Instagram icon Vimeo icon

Akcija spašavanja, 09.05.2021.

U nedjelju 09. svibnja malo iza 20:00 sati od Centra 112 na dežurni telefon HGSS Stanice Zagreb je došao poziv u kojem se traži pomoć za dva vozača ATV Buggya koji su na Medvednici sa šumske ceste sletjeli u provaliju duboku 60-ak metara.

Akcija spašavanja pokrenuta je te su spašavatelji, policija i hitna pomoć vrlo brzo došli do mjesta udesa. Trebalo se zatim spustiti do unesrećenih kako bi ih se zbrinulo i pripremilo za transport, što nije bio nimalo lagan zadatak s obzirom na teren, ozljede i mrak.

Srećom, jedan od unesrećenih bio je u stanju sam se kretati tako da je uz pomoć spašavatelja i jednog policajca sam izašao na cestu. Drugi je unesrećeni imao ozljede glave, trupa i ruke te je morao biti dobro imobiliziran i nosilima uz pomoć užeta podignut iz jaruge do ceste, gdje su čekala kola hitne pomoći. U teškom izvlačenju uz šesnaest spašavatelja HGSS Stanice Zagreb te po jednog spašavatelja iz stanica Delnice i Novska, pomogli su i djelatnici policije te Hitne medicinske pomoći, na čemu im zahvaljujemo. Svaka je ruka bila dobrodošla.

Nestašne vozače koji prirodu, a posebice planine smatraju svojim igralištem upozoravamo da ishod jurnjave po šumi može biti itekako koban i da to uvijek imaju na umu.

  
Download PDF

Zatvori
Phone icon 112