Instagram icon Vimeo icon

Vježba spašavanja sa skijaške žičare, 14.11.2015.

Vježba je započela demonstracijom stanične Toyote Hilux. Tom je prilikom ponovljeno kako koristiti vitlo i sva ostala oprema koja se nalazi u Toyoti. Također, demonstrirano je gdje se sve nalaze pretinci i rezervna oprema. Održano je i kratko teoretsko ponavljanje o vožnji po makadamu te o vrstama pogonskog prijenosa. Nakon demonstracije Toyote, održano je kratko izlaganje o korištenju priručnika za spašavanje na Medvednici te je pokazana i primjena mobilnih aplikacija na koje se vrlo lako ubaci karta Medvednice što nam može biti korisno u radu.

GSSvjezba1jpgOko 9 sati krenuli smo prema staničnim prostorijama na skijalištu, gdje je planirana vježba spašavanja sa skijaške žičare i vježba prve pomoći. Pripravnici su put do vrha Sljemena iskoristili da i u praksi iskušaju mogućnosti našeg terenskog vozila vozeći se teže pristupačnim makadamima Medvednice do vrha Sljemena uz nadzor najiskusnijeg spašavatelja u tom području. Po dolasku na skijalište podijelili smo se u grupe i krenuli s vježbanjem spašavanja sa skijaške žičare i s vježbanjem prve pomoći.

Nakon uspješno održane vježbe možemo reći da smo ponovili naša znanja i vještine iz prve pomoći te da smo uspješno ponovili tehnike spašavanja sa skijaške žičare. U sklopu vježbe također je izvršen pregled skijaških staza te je o tome napisan izvještaj kupi cialis. Na kraju možemo zaključiti da su pripadnici gorske službe iz stanice Zagreb spremni za nadolazeću skijašku sezonu!

GSSvjezba4

Download PDF

Zatvori
Phone icon 112