Instagram icon Vimeo icon

Utrka s vremenom

U ponedjeljak poslijepodne na poziv policije spašavatelji HGSS Stanice Zagreb krenuli su u potragu za rastrojenim mladićem koji se tijekom jutra na području Zeline udaljio od kuće. Bio je odjeven samo u hlače i majicu dugih rukava, dok je na nogama imao tek kućne papuče. Ukućanima je rekao da ide u šumu što oni nisu shvatili ozbiljno. Krajem dana ipak je obaviještena policija koja slučaj shvaća sasvim ozbiljno te pokreće mehanizme potrage i aktivira HGSS. Mladićevo psihičko stanje, niska temperatura zraka i noć koja tek što se nije spustila bili su dovoljan razlog da se spašavatelji hitno upute na teren. HGSS započinje potragu te zajedno s policijskim službenicima pretražuje šumoviti teren u kojem se smatralo da bi se mladić mogao nalaziti. U potrazi su uz ljude, korišteni i potražni psi HGSS-a, termovizija i dron. Vrlo važno je bilo naći ga čim prije.
Utrka s vremenom, ali kako se na kraju ispostavilo i sa samim odbjeglim mladićem, nakon više sati uspješno je okončana te je on nešto iza 23 sata pronađen vidno prestrašen i pothlađen. Ležao je na travi bosih nogu omotanih nekom majicom pokušavajući se iz samo njemu poznatih razloga sakriti spašavateljima. Spašavatelji su ga pregledali i hitno prebacili u grijano vozilo nakon čega je predan na skrb hitnoj medicinskoj pomoći.

A da se ne bi sve okončalo bez dodatnih komplikacija pobrinuo se naš novi kombi na kojem je otkazala elektronika pa se nije dao pokrenuti. Dolazak servisera usred noći također nije urodio plodom pa je u 3:30 po kombi došla vučna služba koja ga je odvezla do servisa. Nakon toga spašavatelji su stigli kućama taman na vrijeme kako bi se presvukli, poljubili najbliže i otišli svako na svoj uobičajeni posao gdje će se potruditi biti čim produktivniji, s obzirom na to da se noćas nisu imali privilegiju previše odmoriti.

 

 

 

Download PDF

Zatvori
Phone icon 112