Instagram icon Vimeo icon

Predstavljanje knjige o Stanici HGSS-a Zagreb

 

Dana 28.2. 2017. u prostorima Doma Stanice HGSS-a Zagreb u Bliznecu pod Sljemenom u prisutnosti uglednih gostiju, sadašnjih i nekadašnjih članova i obitelji članova koijh više nema, održano je predstavljanje knjige Povijest Stanice HGSS-a Zagreb i gorskog spašavanja u Zagrebu, koju je nakon puno decenija postojanja Stanice, po prvi put uspjelo ostvariti i izdati koncem prošle godine.

U kratkom predstavljanju knjige, uz nekoliko svima dragih slika iz davnine i sadašnjosti, rečeno je da knjiga sadrži dokumente i sjećanja na razdoblje dulje od 80 godina, od prvih neformalnih pokušaja organizacije službe spašavanja u tridesetim godinama prošlog stoljeća preko službenog osnutka i djelovanja u pedesetim godinama pa sve do danas. Knjiga ima 288 stranica, 238 fotografija, 120 značajnih događaja spomenutih u Kronologiji, 334 sažeto opisane akcije spašavanja od ukupno 3000 obavljenih akcija, 201 publiciran članak pripadnika Stanice na temu gorskog spašavanja, zabilježen u poglavlju Bibliografija i još mnogo toga.

Posljednje poglavlje u ovoj povijesnoj knjizi, nosi naslov Kakva je budućnost. U njemu je izrečena hrabra i optimistična pretpostavka da će i budućnost Stanice biti jednako slavna i uspješna kao i njena prošlost i sadašnjost, uz oslonac, između ostaloga, na dugogodišnje iskustvo i tradiciju izvrsnosti, na izbor novih mladih kvalitetnih članova kojima je u srcu gorsko spašavanje i ljudskost, a uz jednako veliko nesebično zalaganje kao i do sada.

 

 

Download PDF

Zatvori
Phone icon 112