Instagram icon Vimeo icon

Potražna akcija na području Šestina, 21.01.2016.

U četvrtak navečer u 20:20 sati na dežurni telefon HGGS Stanice Zagreb primljen je poziv Centra 112 kojim je dežurni spašavatelj obaviješten o nestanku starije ženske osobe na podrucju Šestina podno Medvednice.

Zbog zabrinutosti zbog noći i vrlo niskih temperatura obitelj je alarmirala nadležne službe koje su pokrenule akciju potrage. Na teren su po pozivu izašli djelatnici MUP-a i spašavatelji Stanice Zagreb koji su odmah u razgovoru s obitelji i policijom počeli planirati potragu. Niske noćne temperature i dob nestale osobe tražili su vrlo brzo planiranje potrage i što skoriji izlazak na teren. U potragu je odmah uključen veliki broj spašavatelja i jedan potražni pas s vodičem radi brze pretrage terena.

Veliku korist u ovoj potrazi pokazala je društvena mreža Facebook preko koje je obitelj od očevidaca uspjela prikupiti podatke o kretanju nestale osobe tokom dana. Područje potrage sukladno se dobivenim podacima stalno prilagođavalo. Na veliko olakšanje obitelji, nestala osoba pronadjena je nekoliko minuta prije ponoći od strane djelatnika policije te je time potraga završila.

U potrazi je sudjelovalo 19 spašavatelja Stanice Zagreb, jedan potražni pas, obiteljski prijatelji nestale osobe te veći broj djelatnika MUP-a s kojima je ostvarena odlična suradnja kako na terenu, tako i u kabinetskom planiranju same strategije potrage.

IMG_1584

Download PDF

Zatvori
Phone icon 112