Instagram icon Vimeo icon

Potraga u Sv. Heleni, 07.08.2016.

U nedjelju 7.8.2016. godine u ranim poslijepodnevnim satima preko Centra 112 na dežurni telefon HGSS Stanice Zagreb stigao je poziv policije za uključivanje u potragu za starijom ženskom osobom nestalom na području Sv. Helene. Odmah po dojavi spašavatelji su se organizirali, uzeli potrebnu opremu i krenuli prema Sv. Heleni. U to vrijeme na terenu su već bili pripadnici DVD-a Sv. Helena i DVD-a Paukovec te lovci i pas. Iz razgovora s obitelji, a u suradnji s policijom zaključeno je da nažalost postoji opravdana sumnja na suicid te je potraga pripremljena sukladno s tim informacijama. Na terenu je uz spomenute vatrogasce bilo 7 spašavatelja, 3 potražna tima HGSS-a (pas i vodič) te 2 potražna tima KOSSP-a. Zbog mogućnosti da se potraga produži u noć, veličine pretraživanog terena kao i zamršenosti situacije, još 7 zagrebačkih spašavatelja je stavljeno u pripravnost, a zatim i pozvano na mjesto potrage. Rano predvečer, zahvaljujući dojavi osobe iz susjedstva tražena gospođa je pronađena. Zbog lošeg stanja, dva liječnika HGSS-a koji su sudjelovali u potrazi odmah se uputilo pružiti joj prvu pomoć no za to vrijeme je stigla hitna medicinska pomoć. Uz vidno olakšanje svi sudionici potrage vratili su se u bazu, a zatim i svojim domovima.

U potrazi je sudjelovalo 14 članova Stanice Zagreb (7 na terenu i 7 u pripravnosti/dolasku), potražni timovi Stanica Čakovec, Krapina i Ogulin, 5 članova DVD-a Sv. Helena, 6 članova DVD-a Paukovec, 2 vodiča s psima iz KOSSP-a te policija.

Za vrijeme potražne akcije u Sv. Heleni odrađene su i dvije intervencije na južnoj strani Medvednice. Zalutali planinari uspješno su vraćeni na pravi put te su se sigurno spustili u podnožje Zagrebačke gore.

Clipboard01

Clipboard02

Clipboard01s

Download PDF

Zatvori
Phone icon 112