Instagram icon Vimeo icon

Potraga na rijeci Savi, 10.01. – 11.01.2016.

image-1

U nedjelju, 10. siječnja, Stanica Zagreb zaprimila je poziv u potragu za nestalom ženskom osobom. Prema dobivenim informacijama zaključeno je da je unesrećena posljdnji put viđena na rijeci Savi kod Mosta mladosti.

Na teren su izašli PU Zagrebačka, Ured za upravljanje u hitnim situacijama, vatrogasci i spašavatelji HGSS Stanice Zagreb s čamcem te su započeli pretragu obalnog područja te korita rijeke. Rijeka je pretraživana vizualno i pomoću sonara kojim je upravljao operater iz Hrvatskog restauratorskog zavoda. Ubrzo su se potrazi priljučila i dva člana Stanice koji su avionom preletjeli rijeku kako bi se eventualno uočila nestala osoba iz zraka.  Sava je maksimalno otežala potragu zbog stalno rastućeg vodostaja i mutne vode, a plutajući trupci dodatno su otežavali vožnju po rijeci. Potraga se nastavila i u ponedjeljak vizualnom pretragom Save nizvodno od toplane, no bezuspješno. Potragu nastavljamo i dalje, no smanjenim intenzitetom dok ne dobijemo nove informacije kojima bi suzili mjesto traženja na smislenu cjelinu.

Ovim putem se zahvaljujemo operateru sonara, Krunoslavu Zubčiću iz Hrvatskog restauratorskog zavoda – Odjela za podvodnu arheologiju, i službama koje su bile na terenu na nesebičnoj pomoći i odličnoj suradnji.

  image image-3image-2

Download PDF

Zatvori
Phone icon 112