Instagram icon Vimeo icon

Obilježavanje Europskog dana oživljavanja srca

U okviru obilježavanja Europskog dana oživljavanja srca, 16. listopada, s geslom Zajednica spašava živote, koje je u subotu 14.10.2017. na Preradovićevom trgu u Zagrebu organiziralo Hrvatsko društvo za reanimatologiju Hrvatskog liječničkog zbora, sudjelovala je na poziv organizatora uz druge javne službe i Hrvatska gorska služba spašavanja, koju su predstavljali članovi stanice HGSS-a Zagreb.

Članovi HGSS-a bili su među demonstratorima koji su na nekoliko radnih mjesta s lutkama i opremom za vježbanje reanimacije zainteresiranim građanima demonstrirali  masažu srca, umjetno disanje te rad s automatskim vanjskim defibrilatorom i pomagali im da sami na lutki isprobaju i provježbaju postupke oživljavanja osobe sa srčanim zastojem. Na prikladnom prostoru označenom znakom HGSS-a izložili su opremu koju HGSS ima za takve slučajeve i uspješno je primjenjuje u stvarnim akcijama spašavanja.

Uz zahvalu organizatorima na pozivu i uključenju, vjerujemo da je cijela ova vrijedna dobro osmišljena akcija pridonijela da građani s manje nesigurnosti i s većim povjerenjem u sebe odluče priskočiti u pomoć osobama sa srčanim zastojem, iskusivši u vježbi osnovne postupke oživljavanja.

Download PDF

Zatvori
Phone icon 112