Instagram icon Vimeo icon

Noćna potraga za beračem gljiva

U četvrtak 28.9.2017. u večernjim satima na dežurni telefon HGSS Stanice Zagreb stigla je dojava o nestaloj muškoj osobi koja se istog dana rano ujutro zaputila brati gljive u šumu iznad Gornjeg Vrapča i nije se vratila kući. Zbog prijašnjih zdravstvenih problema i dolaska noći obitelj se zabrinula te je kontaktirala policiju i posredno HGSS.

Na teren je izašlo 20 gorskih spašavatelja Stanice Zagreb i potražni pas koji su cijelu noć uz pomoć policije i termovizijskih kamera pretraživali strmu i mjestimično vrlo zaraslu šumu. U potrazi su također sudjelovali i članovi obitelji i mještani. Nestala osoba tijekom noćne pretrage terena nažalost nije pronađena te je odlučeno da će se potraga nastaviti i narednog dana, kada će se priključiti i članovi lokalnih lovačkih i dobrovoljnih vatrogasnih društava.

U petak u jutarnjim satima traženu nestalu osobu, nažalost preminulu, pronašao je član obitelji te je o tome obavijestio policiju. Osoba se nalazila u šumi na nepristupačnom terenu te je njeno tijelo, nakon pregleda mrtvozornika i policije, transportirano brdskom nosiljkom do ceste i predano mrtvozorničkoj službi. Time je ova, nažalost tužna potražana akcija završila, a spašavatelji su se vratili svojim svakodnevnim obavezama.

Download PDF

Zatvori
Phone icon 112