Instagram icon Vimeo icon

Edukacija polaznika Policijske akademije

I ove su godine članovi HGSS Stanice Zagreb, na poligonu MUP-a u Vrbovcu, dva dana pokaznim vježbama i predavanjima upoznavali polaznike Policijske akademije u Zagrebu s HGSS-om, njegovim radom i područjem djelovanja te sa sigurnim kretanjem u prirodi.

Ove će informacije i stečena znanja biti vrlo korisna u budućnosti jer će sadašnji polaznici akademije, a budući djelatnici MUP-a znati kada i kako koristiti pomoć HGSS-a. Ova je suradnja najizraženija u potragama na nepristupačnim područjima kada treba primijeniti posebnu opremu i tehnike te znanje kojima HGSS raspolaže.

Demonstriran je i rad s potražnim psima, što je također jedan značajan resurs u potragama i spašavanju, budući da psi HGSS-a rade na drugi način u odnosu na policijske pse, a što daje dodatnu kvalitetu svakoj potrazi.

Po završetku predavanja polaznici su imali prilike isprobati i tehnike evakuacije s visokih objekata te dobiti osjećaj rada na visini. Veselimo se daljnjem zajedničkom radu na edukaciji, a nadamo se i skorom korištenju stečenog znanja kad polaznici akademije završe svoje školovanje i postanu policajci.

 

Download PDF

Zatvori
Phone icon 112